Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Reacția Ministerului Educației pentru profesorii nemulțumiți

29 noi. 2023,, 12:19   Societate
13960 0

„Ministerul Educației și Cercetării susține și apreciază efortul Sindicatelor de a mobiliza societatea în jurul problemelor cu care se confruntă cadrele didactice”.

Este reacția conducerii Ministerului Educației la acțiunea desfășurată în dimineața zilei de miercuri, 29 noiembrie curent, la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, din capitală, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Într-o reacție publicată pe rețelele de socializare, responsabilii susțin că „Ministerul se preocupă în mod constant de stimularea și susținerea angajaților din sistemul educațional și întreprinde mai multe acțiuni concrete în acest sens”.

„Astfel, în luna octombrie 2023, Guvernul a reușit să identifice resursele necesare pentru plata unică de 5 mii de lei pentru toate cadrele didactice și 3 mii de lei pentru personalul non-didactic, plăți care sînt în curs de achitare. Numărul total al beneficiarilor se ridică la 102 mii de persoane, în acest scop fiind alocate 450 milioane de lei.

Totodată, în ultimele luni, ministerul a alocat circa 10 milioane de lei pentru formarea și recalificarea cadrelor didactice.

De la 1 ianuarie 2024, Guvernul își propune să crească salariile cadrelor didactice cu 15 %. Valoarea de referință pentru cadrele didactice urmează să se majoreze de la 2000 la 2300 de lei. Menționăm că majorările salariale pentru profesori sînt mai mari decît cele propuse pentru alte categorii de angajați. Această prioritizare denotă preocuparea majoră care există la nivel de Guvern față de profesori”, scrie MEC.

Amintim că profesorii moldoveni cer o Lege anti-violență, condiții decente de muncă, dar și salarii mai mari. Conducerea Federației Sindicale a Educației și Științei a menționat că ar putea ieși la proteste în următoarea perioadă, dacă negocierile cu Guvernul și Ministerul Educației, nu vor da roade.

7
2
2
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?