X 
Transnistria stiri: 1368
Eurovision stiri: 500

Războiul nu îi oprește pe moldoveni să meargă în vacanță în Egipt

8 noi. 2023,, 15:00   Societate
2378 0

Egiptul continuă să fie una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de basarabeni, în ciuda faptului că ţara se află la graniţă cu Israelul şi Fîşia Gaza, care sînt în război.

Ba mai mult, operatorii de turism spun că în această perioadă a crescut numărul cererilor, datorită reducerilor de pînă la 50%.

La Aeroportul Internaţional Chişinău, reporterii de la Tvrmoldova.md au întîlnit zeci de turişti care reveneau din vacanţele din Egipt, ţară la graniţa cu războiul.

„Nu ne-am temut deloc şi acolo e foarte bine, cum era aşa şi a rămas. Hotelurile sînt pline cam la 20 - 50 % şi s-au ieftinit călătoriiile”, a spus un turist.

„Noi plănuim undeva de la 7 noiembrie să fie călătoria. În cee ace priveşte Egipt sîntem mai sceptici. Anume destinaţia Egipt din cauza conflictului. Urmărim ştirile şi sîntem oleacă sceptici. Altă destinaţie, nici nu ştiu, undeva la Maldive poate. Undeva unde este mai liniştit. La noi se numeşte luna de miere şi nu ar fi bine”, a spus un bărbat.


Datorită ofertelor, numărul solicitărilor a crescut cu peste 20% comparativ cu aceiaşi perioadă a anului trecut. Operatorii de turism spun că oamenii merg să se odihnească în zone îndepărtate de graniţa cu Fîşia Gaza.

„Deja cîţiva dintre clienţii noştri au anulat sejururile preconizate pentru vacanţă, însă o majoritate de oameni continue să reserve Egiptul în continuare, dat fiind faptul că preţurile sînt mai scăzute înainte de a se începe conflictual respectiv şi totodată comparînd cu anul trecut, anul acesta sînt mai multe curse”, a spus Cătălina Crețu, manager în turism.

„Aşa cum este linişte la noi în Republica Moldova, aşa este linişte şi în Egipt. Distanţa de graniţă pîna la Șarm el-Șeih sau pînă la Hurghada este cum ar fi de aici pînă mai departe de Kiev. Este absolut siguranţă”, a spus Ion Curmei, directorul unei agenții de turism.

Pentru că unii oameni şi-au cumpărat pachetele turistice pînă la izbucnirea războiului şi riscă să piardă banii de vacanţă, aceştia nu renunţă la călătorii.

„Este o procedură destul de complicată deoarece vă daţi seama că hotelurile sînt plătite, avioanele plătite. Deci cei care rezervează din timp şi au o lună pînă la plecare au şansa să-şi întoarcă banii. Dar cu două zile înainte de plecare sau cu trei zile înainte de plecare este imposibil”, a mai spus Curmei.

Egiptul se numără printre destinaţiile de vacanţă preferate în rîndul cetăţenilor Republicii Moldova, mai ales, în această perioadă a anului.

Reamintim ca condițiile de călătoriei în Egipt, precum și alte state pot fi găsite pe viza.md

0
0
0
4
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?