Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

R.Moldova va adera la Convenția globală privind recunoașterea calificărilor din învățământul superior

19 oct. 2023,, 16:00   Societate
1995 0

Republica Moldova va adera la Convenția globală privind recunoașterea calificărilor din învățămîntul superior, adoptată la Paris. PROIECTUL de lege care prevede acest lucru a fost votat în prima și a doua lectură de 74 de deputați.

Scopul Convenției este să faciliteze mobilitatea academică și profesională între regiuni și să sporească cooperarea internațională în învățămîntul superior, prin stabilirea unui instrument global de definire a standardelor. Respectiv, odată cu aderarea țării noastre la această Convenție, studenții din Republica Moldova și cadrele didactice care optează pentru programe de mobilitate vor beneficia de mai multe oportunități. De asemenea, instituțiile de învățămînt superior vor fi incluse plenar în circuitul internațional al serviciilor educaționale și vor fi conectate la rețelele internaționale de informare și de recunoaștere a calificărilor.

Convenția globală privind recunoașterea calificărilor din învățămîntul superior a fost adoptată în anul 2019. Pînă în prezent, aceasta a fost ratificată de 22 de state, printre care Franța, Islanda, Japonia, Norvegia, Suedia, România, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord etc.

6
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?