Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Purtătorul de cuvînd al Guvernului: Autoritățile au toleranță zero față de știrile false

13 sep. 2023,, 11:17   Societate
2648 0

În contextul expulzării șefului protalului media Sputnik Moldova,Vitalii Denisov, cu un comentariu la subiect a venit și purtătorul de cuvînd al Guvernului, Daniel Vodă, care a declarat că autoritățile au toleranță zero la știrile false.

”Implicarea acestuia în treburile interne ale statului pun în pericol securitatea Republicii Moldova. Autoritățile au toleranță zero față de știrile false. Instituția condusă de Vitalii Denisov se ocupa constant cu știri false, atacuri asupra statului și dezinformarea. Noi nu trebuie să permitem nimănui să ne dezbine. Nu trebuie să permitem ca spațiul nostru informațional să fie inundat de știri false”, a declarat Daniel Vodă în cadrul unui briefing de presă.

Reamintim că astăzi, șeful protalului media Sputnik Moldova,Vitalii Denisov, a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova. Acesta a fost expulzat din țară în dimineața zilei de 13 septembrie.

Vitalii Denisov, cel care conduce portalul de știri Sputnik Moldova, este cetățean al Federației Ruse și are vîrsta de 56 de ani. În privința sa, Inspectoratul General pentru Migrație a emis un act prin care-l declară persoană indezirabilă în Republica Moldova pentru o perioadă de 10 ani.

În dimineața zilei de 13 septembrie, Denisov, conform procedurilor, a fost îndepărtată sub escortă de pe teritoriul Republicii Moldova.


„Măsura de îndepărtare a străinului a fost dispusă în legătură cu implicarea acestuia în treburile interne ale Republicii Moldova, fapt care pune în pericol securitatea informațională a țării noastre”, notează Inspectoratul General pentru Migrație.

Conform art. 55 a Legii nr. 200/2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, o persoană poate fi declarată indezirabilă dacă a desfășurat, desfășoară ori în privința acesteia există indicii temeinice că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică.

2
0
0
1
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?