X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Procurorii vor contesta achitarea a doi membri „Antifa”

1 dec. 2023,, 10:09   Societate
1794 0

Urmare a achitării de Judecătoria Chișinău (sediul Centru) a patru membri ai organizației neînregistrate oficial în Moldova „Antifa” pentru un dosar trimis în judecată în 2016, procurorii PCCOCS urmează să conteste sentința la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit Procuraturii pentrul Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în sentință sînt vizate patru persoane, inclusiv fruntașul unui partid implicat în încercarea de împiedicare a unor demonstrații pașnice în primăvara lui 2012, consacrate aniversării a 94-a de la Unirea Basarabiei cu România. De asemenea, aceștia au fost achitați și pentru învinuirea de pregătire a dezordinilor în masă în 2014, anterior alegerilor parlamentare, persoanele militînd împotriva asocierii Moldovei la Uniunea Europeană.

Totuși, ulterior studierii sentinței judecătorești, procurorii PCCOCS consideră că din cei patru bărbați achitați de pedeapsă, doi din ei cu rol de fruntași ai faptelor incriminate urmează să fie condamnați. Prin urmare, acuzatorii de stat vor contesta sentința la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit legii penale, pentru faptele probate de oamenii legii, cei doi riscă o pedeapsă de pînă la 4 ani închisoare, iar pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești finale, beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

1
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?