Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Procuratura Generală infirmă, că Spînu și Ceban ar avea statut de bănuit în dosarul privind cumpărarea gazelor

15 feb. 15:46   Societate
3600 0

Procuratura Generală desfășoară, într-adevăr, urmărirea penală în procesul de procurare a gazelor naturale, însă deocamdată în dosar nu există nicio persoană cu statut de bănuit sau învinuit.

Reprezentanții instituției au infirmat astfel veridicitatea „documentului” publicat de mai multe canale anonime de Telegram, în care sînt vizați ministrul Andrei Spînu și directorul Moldovagaz Vadim Ceban.

În spațiul public a fost publicat un presupus extras dintr-un dosar al Procuraturii, cu privire la contractul încheiat în anul 2022 dintre partea moldovenească și concernul Gazprom, privind achiziția de gaz.

Din acesta reiese, cum că ministrul Andrei Spînu și directorul Moldovagaz Vadim Ceban ar fi acționat contrar intereselor țării și ar fi încheiat un contract dezavantajos.

Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii Generale au precizat că informațiile publicate nu sînt veridice.


„Procuratura infirmă autenticitatea actului procedural care a fost publicat pe rețelele de socializare. O cauză penală aferent legalității procesului de procurare a gazelor naturale a fost pornită încă la 29 aprilie 2022, iar careva persoane cu statut procesual de bănuit sau învinuit nu sînt. Urmărirea penală este în desfășurare, fiind întreprinse măsuri pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă a circumstanțelor cazului. Procuratura Generală nu va oferi comentarii la fiecare informație provenită din surse anonime, care nu se supun reglementărilor legale. Vă îndemnăm să vă documentați din surse credibile”, se arată în răspunsul PG pentru NM.

2
3
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?