X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Primăria Soroca partener în cadrul unui nou proiect

21 iul. 2022,, 19:30   Societate
3206 0

Primarul mun. Soroca, Lilia Pilipețchi a participat la evenimentul de lansare a Proiectului „Solidari cu persoanele social-vulnerabile în perioadă de criză energetică”, realizat de AO „Casa Speranțelor” cu suportul financiar al UE și implementat de People in Need Moldova, informează Noi.md cu referire la provincial.md.

Proiectul are ca obiectiv de bază diminuarea impactului socio-economic negativ provocat de criza energetică asupra persoanelor cu venituri mici din raionul Soroca.

Printre activitățile preconizate în cadrul proiectului sînt și oferirea diverselor servicii pentru grupuri de persoane vulnerabile afectate de criza energetică cum ar fi: asistență socială și psihologică beneficiarilor proiectului, prînzuri calde la cantina socială din mun. Soroca, lunar, vor fi alimentați circa 30 de pensionari solitari.

De pachete cu produse alimentare vor beneficia 70 de persoane solitare din mun. Soroca, 16 familii cu venituri mici, la fel din Soroca, în care cresc 3 și mai mulți copii, în total 114 copii și 130 de familii din raionul Soroca, pachete igienice-105 persoane țintuite la pat, lemne de foc- cîte2 m la 40 de persoane solitare din mun. Soroca.

Primăria mun. Soroca este partener în cadrul proiectului, selectarea beneficiarilor se va face transparent cu implicarea primăriei.


Primarul Lilia Pilipețchi a salutat buna intenție a AO „Casa Speranțelor” de a include primăria mun. Soroca, ca partener, la realizarea proiectului respectiv, mai ales că autoritățile locale au încheiat și un Acord de colaborare cu AO „Casa Speranțelor”.

Primăria va oferi tot suportul necesar pentru ca obiectivele Proiectului „Solidari cu persoanele social-vulnerabile în perioadă de criză energetică” să fie realizate cu succes.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?