Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Președinția neagă implicarea Maiei Sandu în licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău

22 feb. 11:03   Societate
4780 0

Consilierul prezidențial, Adrian Băluțel, a declarat că șefa statului, Maia Sandu, nu a avut nicio întîlnire individuală cu compania franceză Lagardere, transmite Noi.md

Reacția vine, după ce în presă a apărut declarația unui pretins reprezentant Lagardere, Baptiste Duguit, care spune că, șefa statului ar fi jucat un rol semnificativ în încurajarea investițiilor în Aeroportul din Chișinău, lucru negat de președinție.

Potrivit lui, reprezentanții companiei franceze s-au întîlnit cu mai mulți oficiali moldoveni, inclusiv cu ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, și directorii de la APP și AIC.

”Președinta Maia Sandu nu a avut niciodată nicio întîlnire individuală cu compania franceză Lagardere. Totodată, președinta participă la multe forumuri internaționale de business, inclusiv în Franța, unde participă zeci de investitori și unde Maia Sandu promovează Moldova ca spațiu sigur pentru investiții de calitate care să contribuie la dezvoltarea economiei Republicii Moldova, deschiderea a noi locuri de muncă și creșterea bunăstarii”, a declarat Băluțel.

Amintim, Autoritatea Proprietăți Publice și Aeroportul Chișinău a anunțat, pe 18 ianuarie 2024, că au scos la licitație spațiile din zona Travel Retail & Food din incita Aeroportului Internațional Chișinău, cunoscute ca Zona Sterilă și Zona Duty Free.


Anunțul a stîrnit un val de acuzații, iar licitația s-a lăsat cu scandal.

Mai multe persoane au afirmat că licitația privind transmiterea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău ar fi trucată, iar caietul de sarcini ar fi fost scris în favoarea companiei franceze Lagardere. Într-un final, licitația a fost anulată.

8
3
0
1
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?