Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pregătirile pentru Festivalul Mărțișor, în toi

1 mar. 2020,, 10:15   Societate
2405 0

Pregătirile pentru concertul care aduce cu el primăvara sunt pe ultima sută de metri. Artiştii fac ultimele repetiţii pentru ca astăzi să dea startul tradiţionalului festival Mărţişor. Anul acesta, organizatorii promit un festival cu adevărat special.

LIDIA PANFIL, regizoare: "Mărţişorul de anul acesta, fără să-şi propună se face mărţişorul cu cea mai mare componenţă a unui spectacol. Este un spectacol când există atâtea evenimente deosebite, 50 de ani a maestrului Mustea, 50 de ani a activităţii, 70 de ani la fondarea unei orchestre, dar şi ziua de naştere a maestrului Doga care va fi şi dumnealui prezent."

Nicolae Glib, interpret : "Festivalul Mărţişor pentru Moldova este de o importanţă extraordinară. Eu particip împreună cu Gheorghe Mustea de 51 de ani, noi am fost lipsă la trei ediţii. Cu Gheorghe Mustea suntem colegi de la Ştefan Neaga. Voi cânta la seara lui "Foicică Foicea"' şi "Băsmăluța" îi aparţine orchestrația în totalmente lui Gheorghe Mustea"

Alături de artiştii de renume din ţara noastră va şi Orchestra Lăutarii, în frunte cu maestrul, Nicolae Botgros. Vestitul dirijor spune că festivalul este, de fiecare dată, un prilej de bucurie pentru iubitorii muzicii de suflet, scrie Noi.md cu referire la publika.md.

NICOLAE BOTGROS, dirijorul orchestrei “Lăutarii": "Este o mare sărbătoare sufletească pentru orice om din ţară, pentru orice om din spaţiul românesc, pentru că, mărţişorul merge şi dincolo de Prut. Luna mărţişor este cea care trezeşte lumea, iar trezirea este un lucru frumos ca să ştii ce ai de făcut tot anul."

Organizatorii festivalului din acest an promit un spectacol cu adevărat deosebit.

DMITRII SERGHEIEV, organizator: "În acest an, ne-am străduit să organizăm un festival cât mai interesant, în ceea ce ţine de partea tehnică. Avem un număr mare de ecrane care nu a mai fost la Palatul Naţional. Peste 250 de metri pătraţi, este mult. Pentru fiecare concert este creată o grafică specifică, asta pentru că, fiecare concert este individual, sunt artişti diferiţi."

Festivalul Mărţişor 2020 va dura zece zile. Începând cu 1 martie, în toată ţara vor fi organizate concerte de mare anvergură, cu participarea interpreților autohtoni, dar și a artiştilor străini, cu renume, din zece țări.

Cea de-a 54-a ediţie a festivalului va cuprinde 53 de spectacole muzicale, dintre care 28 vor fi în diferite raioane ale țării, inclusiv două în Tiraspol.

În Capitală, cele mai importante concerte vor avea loc la Palatul Național „Nicolae Sulac”, la Filarmonică şi la Sala cu Orgă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?