X 
Transnistria stiri: 1375
Eurovision stiri: 499

Precizările ANRE privind cererea S.A. „Termoelectrica” de a mări prețul la energia termică

6 feb. 2023,, 15:50   Societate
2640 0

Ca urmare a interesului sporit a societății dezbătut în spațiul public referitor la solicitarea S.A. „Termoelectrica” de majorare a prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) vine cu precizări.

ANRE anunță că a recepționat cererea S.A. ”Termoelectrica” de ajustare a prețulului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor pentru anul 2023.

În continuare, în conformitate cu procedurile legale, Agenția va examina detaliat și minuțios cererea prezentată și cifrele invocate de către operator. Urmare a analizei efectuate, ANRE va adopta o decizie privind acțiunile care vor fi întreprinse în continuare, informînd publicul despre acestea.

„ANRE aduce asigurări că regulatorul va interveni cu ajustări a prețurilor și tarifelor în vigoare doar în cazul existenței unor premise financiar-economice pe deplin argumentate și justificate, asigurînd un echilibru corect între protecția intereselor consumatorilor finali și sustenabilitatea funcționării sistemului termoenergetic, garantînd cetățenilor un serviciu calitativ de asigurare cu agent termic și energie electrică în perioada rece a anului”, se arată în comunicatul de presă al ANRE.

0
1
1
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?