Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Povestea supraviețuirii lui Ion Sturza: Cine sînt salvatorii mei de pe munte?

26 ian. 13:43   Societate
3196 0

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, a făcut recent un apel emoționant pe o rețea de socializare, încercînd să găsească persoanele care i-au salvat viața într-un accident montan, anunță Noi.md

Incidentul a avut loc pe 1 iunie 2022, în zona Branei Caraiman, când Sturza a alunecat pe gheață și omăt, aproape căzînd într-o prăpastie.

În postarea sa detaliată, Sturza descrie momentele de groază prin care a trecut și cum doi bărbați necunoscuți, l-au salvat de la moarte sigură. Eforturile de a-i identifica pe acești eroi anonimi nu au avut succes până acum.

"O clipă de neatenție, combinată cu puțină aroganță, ghiață, zăpadă și mi-am început zborul. Doar “mâna cuiva” m-a oprit la câțiva centimetri de partea verticală a prăpastiei. Înțelegeam că șanse de a mă „auto-extrage” nu prea sunt. Însera, ploua și norii învăluiau muntele. Puteri fizice să-mi strâng corpul nu mai aveam. Apa de sub mine devenea tot mai roșie. Brrr… Am început să-mi pun gândurile în ordine. În câteva minute, prin minte mi-a trecut întreaga viață. Nu am găsit multe lucruri nefăcute, am o vârstă...Dar în acele momente am auzit de sus un strigăt: „Este cineva acolo?!”. Am strigat și eu că da, doar că am alunecat puțin. La scurt timp, un bărbat tânăr a coborât spre mine atârnat de un lanț… smuls din stâncă!M-a prins cu un braț și m-a ajutat să mă îndepărtez puțin de buza verticală a prăpastiei. Celălalt capăt al lanțului era ținut de un alt bărbat, care a și telefonat la 112. Avea semnal…Ca să treacă timpul și să mă îmbărbăteze, bărbatul a început să-mi povestească despre… Dumnezeu!", scrie Sturza.

Sturza își exprimă recunoștința și speranța că, prin puterea rețelelor sociale și a comunității sale de urmăritori, își va putea în sfârșit mulțumi salvatorii.


"În acea stare mai puțin obișnuită, nu am putut să aflu cine sunt salvatorii mei. Nici încercările de mai târziu prin intermediul comunității religioase nu m-au ajutat…Așa am rămas cu conștiința neîmpăcată. Nu le-am mulțumit la acești doi bărbați curajoși. Știu că am mulți urmăritori pe Fb, inclusiv pasionați de munte. Poate cineva mă ajută să-i găsesc pe salvatorii mei?" , scrie acesta.

Accidentul și experiența ulterioară l-au făcut pe Sturza să reflecteze profund asupra vieții, subliniind că fiecare moment este prețios."Sănătate să aveți și uitați-vă pe unde călcați!", a conchis acesta.

14
1
1
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?