Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1343

Postica respinge acuzațiile lui Ceban, că „CEC este filiala PAS”: Prima sancțiune pe care am dat-o a fost anume PAS”

18 sep. 2023,, 07:15   Societate
1749 0

Vicepreședintele CEC, Pavel Postica, respinge acuzațiile aduse de primarul capitalei, Ion Ceban, precum că „CEC este filiala PAS”. „Este punctul lui de vedere. Prima sancțiune pe care am aplicat-o a fost PAS, la solicitarea MAN”, a declarat Postica în cadrul emisiunii „Rezoomat”.

„Prin hotărîrile pe care le-a aprobat CEC, a arătat, probabil, și orice persoană interesată poate să asigure și să confirme acest lucru - CEC nu a avut o preferință față de cineva anume, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Repet, a încălcat, prima sancțiune pe care am aplicat-o a fost PAS, la solicitarea MAN. Deci, noi am făcut o defavoare partidului MAN?! Nu, noi am examinat o sesizare depusă de ei - am aplicat o sancțiune”, a menționat Pavel Postica.

„Am examinat o sesizare din partea PLDM, PUN, dacă nu greșesc, care au sesizat această campanie de publicitate ascunsă în favoarea primarului. Am examinat speța - am aplicat sancțiunea. Care ar fi dublele standarte?!”, a conchis vicepreședintele CEC.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a adresat comunității internaționale mai multe scrisori pe abaterile CEC-ului. Conform edilului, materiale informative precum cele realizate de Primărie sînt o practică normală în multe capitale ale UE, precum București, Viena sau Paris. Totodată, Ceban cere demisia președintei CEC, Angela Caraman. „Regretabil este ceea ce se întîmplă în Republica Moldova. Se pregătește fraudarea alegerilor”, a spus primarul.

0
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?