Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Poliția de Frontieră își va extinde flota de drone

19 feb. 16:30   Societate
1853 0

Poliția de Frontieră își va extinde flota de drone și sistemul de doborîre a dronelor.

În prezent, potrivit comisarului-principal Ruslan Gălușca, flota Poliției de Frontieră (PF) numără în jur de 60 de drone și „cîteva sisteme anti-drone” și că „la sigur, această cifră va fi extinsă.”

Cu drone sînt dotate patrulele de polițiști de frontieră pentru o mai bună monitorizare a unor segmente de frontieră. Șeful PF spune în podcast că această nouă componentă a Poliției de Frontieră deja a livrat rezultate, cu ajutorul dronelor fiind fixate mai multe încălcări și depistate canale de traversare ilegală a frontierei, notează Noi.md cu referire la moldova.europalibera.

Totodată, Ruslan Gălușca a menționat că va fi extins și sistemul de doborîre a dronelor, deoarece „cei cu interese ilegale la frontieră” folosesc, la rîndul lor, drone pentru transportarea mărfurilor de contrabandă sau de cercetare a terenurilor la frontieră sau de identificarea a patrulelor PF.

Șeful PF mai spune că, în acest sens, instituția și-a revizuit bugetul, dar are și „o susținere bună” în cadrul unor proiecte finanțate de parteneri externi.


Gălușca a mai precizat că un alt obiectiv al PF e „să facem frontiera cît mai inteligentă, pentru a avea o rază de acoperire cît mai mare cu mijloace tehnice”, astfel ca deficitul de personal [în prezent – circa 20%] să nu fie resimțit.

1
1
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?