X 
Arşiţa stiri: 176
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Poliția de Frontieră, în continuă dezvoltare și modernizare

15 mai. 12:00   Societate
2659 0

Poliția de Frontieră continuă să își îmbunătățească capacitățile prin aplicarea tehnologiei performante pentru combaterea migrației ilegale și a amenințărilor teroriste, notează Noi.md.

În acest sens, la data de 14 mai 2024, în incinta Direcției regionale Centru, 20 de polițiști de frontieră au participat la un curs de instruire specializat în utilizarea sistemelor de bruiere a undelor și a aparatelor de zbor fără pilot la bord.

Această inițiativă a fost posibilă parteneriatului dintre Poliția de Frontieră și GS Foundation, în cadrul Proiectului „Dezvoltarea unității de monitorizare aeriană în cadrul Poliției de Frontieră a Republicii Moldova”.

''Scopul principal al acestui proiect este îmbunătățirea supravegherii aeriene a frontierei Republicii Moldova, în vederea prevenirii migrației ilegale și a amenințărilor teroriste. Instruirea polițiștilor de frontieră în utilizarea avansată a sistemelor de bruiere a undelor și a aparatelor de zbor fără pilot este o etapă esențială în atingerea acestui obiectiv pentru securitatea națională'', transmite Poliția de Frontieră.

La finalul sesiunii de instruire, Poliția de Frontieră a primit un lot de antidrone, cu o valoare de 289 000,00 euro. Aceste antidrone reprezintă o achiziție strategică care va întări capacitatea instituției de a detecta și neutraliza amenințările din aer în mod eficient și rapid.


Eforturile în modernizarea și profesionalizarea forțelor de securitate sînt esențiale pentru asigurarea siguranței, ordinii și stabilității Republicii Moldova. Poliția de Frontieră în continuare va promova securitatea națională într-o manieră eficientă și responsabilă.

7
1
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав