Transnistria stiri: 1323
Eurovision stiri: 494

Poliția de frontieră a venit la Tîrgul locurilor de muncă: este în căutare de tineri

30 noi. 2023,, 22:45   Societate
1857 0

Peste două mii de joburi vacante din industria alimentației publice, vînzări, bănci, finanțe, contabilitate, IT și imobiliare au putut fi descoperite de către persoanele care caută un serviciu. Astfel, la Tîrgul locurilor de muncă, organizat de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, peste 50 de companii și-au prezentat ofertele. Cele mai multe locuri disponibile sînt în municipiile Chișinău și Bălți.

Poliția de frontieră a venit la acest tîrg cu 700 de locuri vacante. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră este în căutare de tineri care să îmbrățișeze meseria de polițist în cadrul punctelor de trecere vamale, transmite Moldova1.

„Noi așteptăm tinerele forțe care vor veni la noi inclusiv chiar dacă persoanele au studii superioare noi putem oferi trei luni de cursuri care le vor face în Ungheni, după care pot să activeze în orice punct de trecere din Republica Moldova”, susține Mihaela Cutaru, agent, Poliția de Frontieră.

Iar Judecătoria Chișinău propune aproape 100 de locuri de muncă. Instanța este în căutarea de specialiști, asistenți judiciari și grefieri. Deficitul de cadre este generat de salariile mici.


„La tîrg participă peste 50 de angajatori care expun ofertele lor, peste 2000 de oferte. Cele mai multe le avem în municipiul Chișinău care sînt peste 50% din toate locurile de muncă, după care este Bălți, ca municipiu unde este mai multă industrie”, a declarat Raisa Dogaru, director ANOFM.

Pe piața muncii din Republica Moldova sînt disponibile peste 12 mii de locuri vacante.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?