Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

Poliția: Cîte cinci minori fug zilnic de acasă

27 iun. 2022,, 16:30   Societate
2514 0

Cîte cinci minori fug în fiecare zi de acasă. Asta arată datele Inspectoratului General al Poliției, care îndeamnă părinții să fie mai prudenți în perioada estivală. Psihologii spun că și părinții poartă o vină, pentru că nu comunică des și eficient cu cei mici. Specialiştii susțin că sînt mai mulți factori care îi determină pe adolescenţi să plece de acasă, însă în mare parte recurg la acest gest din dorința de a fi independenți, transmite Publika.md.

”Copiii se întîlnesc cu incompetența sa de a face față unor probleme. Acest copil care se supune unor trăiri, lipsei de afecțiune din partea adulților. Copiii care văd în familia lor permanent conflicte și nu că ei nu se pot implica, dar sînt stresați într-un fel. Acei copii ale căror părinți sînt plecați și sînt lăsați în grija unor rude”, a menționat , Iana Ciobanu, psiholog.

Doar în luna iunie, 122 de minori au fugit de acasă. 23 dintre ei au comis diverse infracțiuni. În două cazuri, adolescenţii au acționat în grup, iar în alte două - în stare de ebrietate.

”Cînd vorbim de antrenarea minorilor, există diferite tipuri de infracțiuni, începînd de la huliganism, jaf, tîlhărie”, a declarat Viorel Cernăuțeanu, șeful Poliției Republicii Moldova.

Poliția susține că în aceeași perioadă au avut loc 17 incidente în care și-au pierdut viața cinci minori. Trei s-au înecat, unul a căzut de la înălțime, iar altul a fost electrocutat. Pentru a preveni asemenea tragedii, IGP le recomandă părinților să nu lase copiii fără supraveghere.


”În mod special să fim atenți atunci cînd mergem la serviciu și acești copii rămîn singuri acasă. Mă refer în mod special la copiii care au vîrsta mai mică de 12 ani”, a spus șeful Poliției.

Potrivit datelor poliției, vara trecută peste 150 de minori au fugit de acasă. Totodată, în perioada iunie-august 2021, minorii au comis 333 de infracțiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?