Platon, lider absolut la cheltuieli de sponsorizare pe Facebook

10 aug. 11:43   Societate
2823 0

Zeci de mii de euro au cheltuit moldovenii din 9 mai pînă în 6 august pentru sponsorizări pe Facebook. Lider absolut la cheltuieli este omul de afaceri Veaceslav Platon, cu pagina sa „pentru Moldova Liberă”.

Din top 10 nu lipsește Guvernul cu o sumă ce aproape 5 mii de euro, urmat de Ministerul de Externe cu peste 4 mii de euro - cheltuieli pentru promovarea Summit-ului european de la începutul lunii iunie, transmite unimedia.

Pe lîngă investițiile de sponsorizare ale Guvernului, bani pe facebook a cheltuit și premierul Dorin Recean. Este vorba de peste 2 mii de euro în ultimele 90 de zile.

Dintre partide, doar cel de guvernămînt, PAS, apare în topul 15 lideri la cheltuieli pe rețele, cu o sumă de 2315 euro. La această sumă însă se adaugă și pagina PAS Chișinău, cu 905 euro cheltuiți pe Facebook, PAS Soroca și PAS Hîncești cu cîte 190 de euro.

Unele dintre paginile care au cheltuit sume grase în această vară pentru sponsorizări pe Facebook au fost șterse, cum ar fi „Moldova mea de Vis, care alături de „Moldova înainte”, „Moldova cosi”, „Gagauz i ya”, „Mîncare și rețete din Moldova”, „Orhei azi”, „Raport de Știri Moldova”, „Tere Moldova” au promovat Partidul Șor, care nu mai există și pe liderul acestuia, Ilan Șor.


Guvernul a investit cei mai mulți bani în sponsorizarea anunțurilor despre locurile vacante în instituțiile statului, iar Veaceslav Platon și-a promovat practic toate postările de pe rețea.

În trei ani de zile, moldovenii au cheltuit peste jumătate de milion de euro pentru publicitate pe Facebook.

Lider absolut este Ilan Șor, cu 118 mii euro, urmat de la PAS, cu 39 de mii de euro (+ 8600 euro, pagina în limba rusă). În top cinci intră Veaceslav Platon, precum și pagina jurnalistei cu care are un copil, Natalia Morari, urmată de președinte Maia Sandu, cu o sumă de peste 20 mii euro, bani care, cel mai probabil, au fost cheltuiți în campania pentru prezidențiale din toamna anului 2020.

4
4
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?