Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1343

Pista principală a Aeroportului Internaţional Chişinău a fost reabilitată cu succes

6 sep. 2023,, 11:34   Societate
2972 0

Proiectul de reparație și întreținere curentă a pistei principale a Aeroportului Internaţional Chişinău care s-a desfășurat timp de două luni, a fost astăzi încheiat cu succes.

Lucrările din cadrul proiectului a pistei principale de decolare și aterizare 08/26 care au început pe 4 iulie, 2023, au luat sfîrșit astăzi, 06.09.2023.

S-a reușit reparația rosturilor între dalele de beton, betonarea suprafețelor cu beton armat, reparația deteriorărilor cu beton special cu întărire rapidă, schimbarea cablajului de alimentare a luminilor centrale a pistei, frezarea cu diamant a denivelărilor, efectuarea lucrărilor de planietate, spălarea pistei de resturi de cauciucuri ale aeronavelor cît și restabilirea în totalitate a marcajului vizual.

Pista principală are o lungime de 3590 de metri și o lățime de 45 de metri. A fost construită în 1987 și nu a fost reparată capital niciodată, iar din acest motiv, pe anumite porţiuni s-au format fisuri şi denivelări, fapt pentru care a fost necesară reabilitarea acesteia.

Costul total al proiectului este de trei milioane de lei, bani alocaţi din bugetul întreprinderii.


Modernizarea infrastructurii aeroportuare continuă. Mulțumim tuturor celor care au depus efort și implicare pentru ca acest proiect să fie realizat cu succes.

Unul din obiectivele de bază a aeroportului este de a îmbunătăți experiența de călătorie a pasagerilor noștri, iar în viitorul apropiat urmează încă multe proiecte interesante.

3
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?