X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Peste un miliona de euro vor fi investiți în Spitalul Regional Cahul spune Nemerenco

13 noi. 2023,, 08:45   Societate
2719 0

Peste un milion de euro au fost contractați pînă acum de la partenerii externi pentru construcția Spitalului Regional din Cahul, afirmă ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Șefa de la Sănătate a subliniat că la această etapă a fost încheiată licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate, în urma căreia a cîștigat o companie internațională, transmite Radiomoldova.md.

„La spitalul de la Cahul noi deja am obținut un grant de peste 1 milion de euro și pentru studiul de fezabilitate am terminat licitația, a fost desemnată compania cîștigătoare. Așa tip de licitație nu o realizăm singuri, dar cu reprezentanții băncilor care vor investi în aceste spitale. Spitalul din Cahul va fi susținut de Banca Europeană de Investiții. După ce aprobăm documentele se începe realizarea studiului de fezabilitate. Pentru spitalul din Cahul, deoarece populația este mai puțină, va fi mai mic. Astfel, viteza de mișcare a fi mult mai rapidă”, a declarat Ala Nemerenco.

Amintim că două spitale regionale urmează să fie construite pînă în anul 2028, la Bălți și Cahul.

Autoritățile de resort afirmau anterior că aceste instituții medicale vor oferi servicii de înaltă performanță pentru aproximativ 1,5 milioane de locuitori din regiunile de nord și de sud ale Republicii Moldova.

0
0
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?