Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1303

Peste 9 500 de familii vulnerabile au fost ajutate deja în cadrul campaniei ”Susținem pentru că ne pasă”

21 noi. 2022,, 15:39   Societate
2495 0

Peste 9 500 de familii nevoiașe de la sate au beneficiat de ajutor umanitar din partea asociației A.S.I.C.S. Pe parcursul a 7 săptămîni, campania ”Susținem pentru că ne pasă” a ajuns în peste 95 de localități. Una dintre acestea este comuna Bobeica din Hîncești. 100 de vîrstnici și persoane cu necesități speciale s-au bucurat de cîte un colet cu produse alimentare de primă necesitate.

”Toată populația trece prin vremuri grele, ca o consecință la majorarea prețurilor. De lotul acesta de ajutor umanitar o să beneficieze persoanele cu dizabilități, persoanele în etate cu vîrsta de peste 80 de ani și chiar peste 90 de ani. Ei sînt cei mai afectați pentru că au pensiile cele mai mici”, a menționat primarul localității Iulian Mustață.

Echipa asociației împreună cu autoritățile locale au vizitat cel mai vîrstnic cetățean al satului Dahnovici. Simion Untu a ajuns la onorabilă vîrstă de 94 de ani. Bătrînul a crescut 4 copii, are 8 nepoți și 8 strănepoți, însă recunoaște că sănătatea lui e din ce în ce mai șubredă.


”La 94 de ani de abia văd. Ies pînă afară, mă mai mișc prin casă, dar nu pot ieși mai departe pentru că nu văd. Dacă dau într-o groapă cu aceste cîrje, acolo am rămas. Alții mai pot munci, mai pot umbla, mai pot cîștiga ceva, dar la noi – atîta-i cît primim pensie și ajutoare. Vă mulțumesc pentru lucrurile pe care le faceți!”, a spus pensionarul.

Campania de caritate ”Susținem pentru că ne pasă” se va desfășura pînă la sfîrșitul lunii martie. Organizatorii au extins lista satelor beneficiare de pachete cu produse alimentare la 300 de localități. Bugetul campaniei este de peste 3 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?