Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Peste 2 000 de oferte au fost expuse la Tîrgul locurilor de muncă din capitală

30 noi. 2023,, 17:15   Societate
1749 0

Circa 50 de angajatori din diverse domenii de activitate au propus peste două mii de posturi de vacante la Tîrgul Locurilor de Muncă desfășurat astăzi în capitală.

Evenimentul este organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și Direcția generală ocuparea forței de muncă a municipiului Chişinău, informează Noi.md cu referire la moldpres.md.

La eveniment au fost invitate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, inclusiv refugiații din Ucraina. La tîrg au fost propuse locuri vacante din industria alimentației publice, vînzări, bănci și finanțe, contabilitate, IT, imobiliare, sectorul public și altele.

În cadrul evenimentului, secretarul general al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Alexandru Iacub, a menționat că tîrgul prezintă oportunități atît pentru angajatori, cît și pentru persoanele și cetățenii ucraineni ce se află în căutarea unui loc de muncă. „Ministerul oferă, prin intermediu ANOFM, subvenții pentru angajatori și șomeri. Aceste măsuri vin să sprijine eforturile autorităților și să faciliteze angajarea persoanelor în cîmpul muncii. Totodată, încurajăm cetățenii să se adreseze la cel mai apropiat oficiu de angajare disponibil în fiecare raion pentru a beneficia de sprijin la încadrarea în cîmpul muncii”, a spus Alexandru Iacub.

La rîndul său, directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a specificat că evenimentul are scopul de a corela cererea și oferta pe piața muncii. „Mulțumim angajatorilor că au dat curs invitației noastre. Avem șansa unică de a încuraja dialogul între viitorii angajați și angajatori, și, cel mai important, pentru a crea punți între talente și oportunități. Vă dorim să aveți discuții productive cu angajatorii, iar ANOFM vă este alături cu un spectru larg de măsuri care au scopul de a facilita angajarea în cîmpul muncii, de aceea vă îndemnăm să vă adresați la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru a primi suportul necesar pentru angajare”, a afirmat Raisa Dogaru.


La tîrg, persoanele pot discuta cu angajatorii despre locurile de muncă vacante și condițiile de ocupare a acestora, pot prezenta CV-ul şi stabili interviuri de angajare. La fel, Direcția generală ocuparea forței de muncă a municipiului Chișinău a pus la dispoziție informații despre 5 000 de oferte de muncă înregistrate în baza de date.

În cadrul evenimentului a fost prezentat și conceptul echipelor mobile, care presupune deplasarea specialiștilor ANOFM în localitățile rurale mai îndepărtate pentru a informa și promova serviciile și măsurile de ocupare mai aproape de cetățeni, inclusiv persoanelor din Ucraina.

0
0
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?