Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Persoanele private de libertate își exercită dreptul la vot

5 noi. 2023,, 17:45   Societate
1715 0

Persoanele private de libertate își exercită dreptul la vot în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Așadar, persoanele deținute pe baza unui mandat de arest pînă la pronunțarea sentinței judecătorești, persoanele condamnate la închisoare (privațiune de libertate) a căror sentință nu este definitivă, cele care execută o sancțiune contravențională sub formă de arest, persoanele condamnate la închisoare (privațiune de libertate) prin hotărîre judecătorească definitivă, persoanele, în privința cărora este aplicată măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu precum și cele deținute în instituțiile penitenciare pot vota la locul aflării, dacă domiciliază sau își au reședința temporară în unitatea administrativ-teritorială de nivelul întîi în a cărei rază teritorială își are sediul instituția respectivă, notează Noi.md.

Aceste categorii vor fiind înscriși în lista electorală de bază pentru votarea la locul aflării, în ziua scrutinului electoral. În acest sens, instituțiile penitenciare de comun cu secțiile de vot din raza dislocării penitenciarului au dotat săli special amenajate cu urne și cabine de vot pentru desfășurarea alegerilor.

Numărul total de persoane private de libertate cu drept de vot la alegerile locale generale este de 1148.

Astăzi, în Republica Moldova au loc alegerile locale generale în toate unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I – orașe (municipii), sate (comune), și de nivelul II – raioane, municipiile Chișinău și Bălți.

0
0
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?