X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Peripețiile unui jurnalist în China: O minune naturală din provincia Guizhou

2 mar. 20:00   Societate
2274 0

Cea mai mare și una dintre cele mai largi și maiestuoase cascade din lume, se află în China, în cadrul Parcului Național Huanggoshu, situat în provincia Guizhou din sud-vestul țării.

Înconjurată de păduri virgine care au supraviețuit încă din perioada jurasică, este unică pentru că îți permite să o admiri din șase perspective. Сascada Huanggoshu este situată în provincia Guizhou, pe rîul Baihi. O zonă naturală numită adesea "Elveția de Est". Această cascadă este una dintre cele mai mari nu numai din țară, ci și din Asia de Est, în plus, este incredibil de armonioasă și înconjurată de peisaje pitorești.

Cascada are o înălțime de peste 77 de metri și o lățime de aproximativ 101 metri. Cea mai mare este cascada principală, are o înălțime de 67 de metri și, respectiv, 83 de metri lățime. Este una dintre cele mai maiestuoase și faimoase cascade din țară. Acest loc este cunoscut pentru frumusețea și puterea sa impresionantă, atrăgînd turiști din întreaga lume. În această zonă naturală există un total de 18 cascade, care sînt înconjurate de păduri de o frumusețe fabuloasă. Cel mai bun moment pentru a vizita rezervația naturală este vara, în timpul sezonului ploios toate cascadele sînt la putere maximă.

Potrivit oamenilor de știință, Cascada Huanggoshu este una dintre cele mai vechi cascade de pe planetă. Formarea sa a avut loc în mod continuu timp de peste 17 milioane de ani. O perioadă îndelungată de timp, fluxurile de apă s-au scurs într-o adîncitură subterană, formînd o peșteră carstică. Bolta peșterii a cedat în cele din urmă și s-a prăbușit sub influența coroziunii tot mai mari a apei. Acest lucru a format o cascadă și un mic canion. Cascada Huanggoshu, împreună cu celelalte optsprezece cascade din "Elveția de Est" a Chinei, sînt incluse în Cartea Recordurilor Guinness.


Huanggoshu este singura cascadă din lume care poate fi privită de sus, de jos, din spate, din față, din stînga și din dreapta. Marele călător al dinastiei Ming, Xu Xiake, după ce a văzut cascada, a spus următoarele: "Stropii zboară în toate părțile precum niște perle, iar spuma se ridică aidoma ceței. Cascada are o asemenea mișcare încît niciun cuvînt nu poate exprima adevărata ei frumusețe. Am văzut cascade mult mai înalte și mai rapide, dar nu am văzut niciodată una atît de largă și de minunată."

În jurul cascadei există multe legende frumoase, dintre care una spune că a fost numită după un pom fructifer magic. Acest copac creștea cîndva în apropierea cascadei, iar cînd fructele sale galbene începeau să se coacă, oamenii din toate împrejurimile se grăbeau spre cascadă. Aceștia credeau că în cele o sută de zile, în timp ce fructele se coceau, se puteau găsi comori la poalele cascadei. Acest loc este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din provincia Guizhou, care atrage mulți turiști.

Acest loc este considerat pe bună dreptate unul dintre cele mai frumoase din provincia Guizhou, care atrage în mod natural mulți turiști.

9
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?