Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Perciun: Telefoanele mobile ar putea fi interzise în timpul orelor

17 apr. 08:15   Societate
7022 0

Telefoanele mobile ar putea fi interzise în timpul orelor de studii. Părinții sînt de acord cu această decizie, în special cînd este vorba despre elevii de la clasele primare.

Pe de altă parte, copiii spun că au nevoie de telefoane mobile atunci cînd apar urgențe sau este necesar să le folosească la ore, la cerința profesorului. Ministrul Educației Dan Perciun a declarat că în curînd va fi creat un grup de lucru care va examina reglementarea utilizării acestora în școli, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

După ce săptămîna trecută ministrul Educației Dan Perciun a anunțat că telefoanele mobile ar putea fi interzise în timpul orelor, subiectul a stîrnit discuții între copii, părinți și profesori, împărțind păreri pro și contra.

Unii elevi afirmă că telefoanele mobile nu trebuie interzise totalmente, deoarece pot apărea anumite urgențe, de exemplu, ar avea nevoie să comunice cu părinții, alții susțin această idei spunînd că telefoanele îi deranjează.

Inițiativa este salutată de unii părinți care susțin că elevii vor fi mai atenți la ore, totuși alții spun că această restricție trebuie aplicată mai mult la elevii din clasele primare, întrucît cei de la treapta gimnazială sînt capabili să nu abuzeze de telefoane.


Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Capitală a implementat deja restricții privind utilizarea telefoanelor la lecții, a afirmat directoarea instituției Nelly Berezovschi. Această decizie ar avea scopul să asigure calitatea procesului educațional.

Profesoara de Limba Germană de la liceu, Svetlana Van Der Liden, susține că la unele materii telefoanele mobile ar putea fi folosite. La limbile străine, de exemplu, ar facilita procesul de asimilare a informațiilor de către elevi.

„Eu sînt 50 la 50. Complet de interzis telefonul la copil, el va deveni ca o marionetă. E deja un drog al secolului nostru. Dacă îl iei complet, el se va întrista, dispoziția va fi altfel, nu se va concentra la ore”.

Amintim că ministrul Educației Dan Perciun a precizat că există solicitări din partea profesorilor pentru interzicerea telefoanelor mobile în timpul orelor.

13
2
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?