Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Perciun: Atragerea studenților străini în universitățile din Republica Moldova reprezintă o prioritate

18 ian. 17:15   Societate
2891 0

Atragerea studenților străini în universitățile din Republica Moldova reprezintă o prioritate pentru Ministerul Educației în acest an. Ministrul de resort, Dan Perciun, a declarat la o conferință de presă că instituția își propune să integreze în procesul de învățămînt din țară, în anul de studii 2024 - 2025, cel puțin o mie de studenți străini.

În acest scop vor fi alocați circa 1,2 milioane de euro. Oficialul a precizat că ministerul va organiza misiuni de informare în India, pentru a-i motiva pe tineri să-și continue studiile în țara noastră, transmite Radio Moldova.

„Trebuie să mergem în țările unde există piață de desfacere. Vom merge în India, cel mai probabil. Vom avea cîteva misiuni. Noi deja am pornit discuțiile cu ambasadoarea noastră din India în așa fel încît să putem atrage cît mai mulți studenți străini de pe aceste piețe și India va fi o piață prioritară. Vom dezvolta un brand unic de țară, o pagină web pentru studenții străini, unde să poată afla toată informația despre Republica Moldova și oportunitățile pe care le oferim. Vom finanța traducerea cîtorva specialități unde credem că putem atrage studenți străini și unde credem că va exista cerere”, a declarat Dan Perciun.

Ministrul Educației a mai afirmat că vor fi organizate cursuri gratuite de studiere a limbii engleze pentru profesorii din universități, care vor preda lecții studenților din străinătate.

Amintim că, actualmente, în universitățile din țară își fac studiile cel puțin 5000 de tineri din diferite state.

1
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?