Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Percheziții la Federația moldovenească de parașutism, într-un dosar de abuz în serviciu

22 mar. 2022,, 12:06   Societate
2691 0

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat, astăzi, acțiuni de urmărire penală într-un dosar pornit pe fapte de abuz de serviciu, comise de către persoane responsabile din cadrul conducerii Federației de parașutism din Moldova.

Acestea sînt suspectate că ar fi adus daune de milioane de lei entității, pe parcursul ultimilor ani de activitate.

Potrivit materialelor cauzei, conducerea Federației ar fi folosit abuziv situația de serviciu și ar fi prestat servicii contra-cost amatorilor de sport cu parașuta, percepînd taxe fără a le reflecta în evidența financiară. Astfel, în anul 2019, persoane responsabile din cadrul conducerii Federației ar fi încasat 3 milioane de lei din serviciile prestate, iar în 2020 – peste 7 milioane de lei, fără a le reflecta în evidența financiară, ceea ce reprezintă prejudicii în proporții deosebit de mari cauzate asociației obștești.

În această dimineață, 7 percheziții domiciliare, în birouri și în automobile, au fost operate de către procurori și ofițerii CNA. De la fața locului au fost ridicate dări de seamă și registre cu privire la zborurile efectuate, documente bancare, extrase și alte probe care formează obiectul cauzei.

Cazul este documentat sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de abuz de serviciu. În prezent, un figurant are statut de bănuit și este cercetat în stare de libertate.


Orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?