Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Percheziţii la domiciliul unui bărbat, suspectat de deținerea ilegală a armelor

24 noi. 2023,, 13:15   Societate
1997 0

În baza informației operative, polițiștii din Rîșcani au efectuat percheziţii la domiciliul unui bărbat, de 68 de ani, din localitatea Văratic, suspectat de deținerea ilegală a armelor.

În timpul perchezițiilor au fost găsite şi ridicate 4 arme de model necunoscut și una asemănătoare automatului Kalașnikov.

Audiat de polițiști, bărbatul nu a putut oferi o explicație clară privind proveniența armelor.

Totodată, menționăm că, suspectul nu este posesor de armă și nu este membru de club sportiv sau tir.


Armele au fost transmise pentru efectuarea expertizei balistice în vederea stabilirii mai multor aspecte necesare pentru investigarea cazului.

În caz că bărbatul va fi găsit vinovat pentru păstrarea ilegală a armelor de foc, acesta riscă o pedeapsă cu amendă de la 32 500 la 47 500 de lei sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

În conformitate cu prevederile Legii privind regimul armelor şi al munițiilor, toate persoanele fizice şi juridice care deţin în posesie arme au obligaţia să se prezinte la poliție, pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor necesare pentru deținerea ori portul şi folosirea armelor, pentru eliberarea documentelor corespunzătoare, în condiţiile legii.

Totodată, persoana care predă benevol arma de foc, munițiile sau mijloacele explozive, pe care le-a păstrat ilegal, este eliberată de răspundere penală sau contravenţională.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?