X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Percheziții la Aeroport: Fiica deputatei PAS spune că familia sa a devenit jertfa justiției televizate

9 apr. 11:15   Societate
5104 1

Inspectorul vamal Diana Cazacu, fiica deputatei PAS Victoria Cazacu, care are statut de bănuit în dosarul de corupție de la postul poliție de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău, spune că atît ea, cît și familia sa a devenit jertfa justiției televizate.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, notează Noi.md

”Acest scandat este un scandal de ordin politic dar cu interese ascunse. Chiar dacă sînt fiica deputatei, activez în instituțiile statului mai bine de 10 ani, nu am avut pîna acum nici măcar o mustrare sau o pedeapsă disciplinară, dar deodată am intrat în centurl unui scandal provocat de anumite interese și frustrări personale. Am statut de bănuit pentru că nu sînt suficiente probe împotriva mea”, a declarat Diana Cazacu.

Totodată aceasta spune că este deschisă pentru orice colaborare cu oamenii legii și este gata să vină în orice emisiune televizată, cu scopul de a face lumină în cazul de corupție în care are statu de bănuit.

”Totul a început la începutul toamnei anul 2023, cînd directorul Poliție de frontieră, Igor Talmazan, a început discuția privind numirea mea în calitate de șef al postului vamal de la Aeroport. Atunci, actualul șef de post a spus colegilor că eu aș pretinde să îi iau locul. Din acel moment s-a schimbat atitudinea tuturor. Intuiam că pot să îmi fie organizate surprize neplăcute”, a mai spus Cazacu.


Inspectorul vamal, a menționat că mama sa, fosta deputată PAS, Victoria Cazacu, nu are nici o legătură cu activitatea sa din cadrul poliției de frontieră.

”Victoria Cazacu nu are nici o atitudine față de activitatea mea, nu răspunde mama pentru mine și nici eu nu răspund pentru ea. În acest sens vreau să fac o adresare publică către conducerea de stat a țării.

Doamnă președintă, Maia Sandu, ne cunoaște și știți despre mine și rezultatele muncii mele, mă cunoașteți drept o persoană onestă care am activat cu bună credință.

Domnule Igor Grosu, știți cel mai bine cum am ajuns la serviciul vamal, am crezut mereu în corectitudine, însă sînt nevoită să dau dreptate fostei președinte al Comisiei Juridice, numiri și imunități din Parlament, Olesea Stamate, care a declarat că în Republica Moldova avem prea multă justiție televizată. Regret mult că și conducerea supremă a țării fără a lua în calcul prezumția nevinovăției, a învinuit și pe mine și pe mama mea de ceva ce nu am făcut.

Doamna Maia Sandu, Igor Grosu, Dorin Recean vă rugăm să respectați drepturile constituționale, regret și faptul că Igor Talmazan a fost nevoit să plece din funcțiie fiind și el o jertfă a perchezițiilor de la aeroport”, a mai spus Cazacu.

Reamintim că ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău efectuat percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău într-un dosar de corupție în care sînt implicați mai mulți inspectori vamali și persoane fizice.

Este vorba despre o schemă infracțională manifestată prin pretinderea sistematică a mijloacelor financiare de la pasageri pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri.

Mai mulți fii de deputați ar fi implicați în această schemă de corupție.

11
11
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?