X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Patru administratori de companii, reținuți de CNA

5 mar. 10:41   Societate
13454 0

Mai multe percheziții au fost operate, în această dimineață, de ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău, într-un dosar de escrocherie.

Patru pretinși administratori de societăți moldovenești au fost reținuți, fiind bănuiți de implicarea într-o schemă de delapidare a Primăriei mun. Chișinău de 8 hectare de teren din sectorul Rîșcani, cartierul Poșta Veche (strada Podgorenilor), în valoare de peste 10 milioane lei, transmite Noi.md.

Potrivit faptelor investigate, în perioada anilor 2013-2014, un grup de persoane, care ar fi acționat în complicitate cu funcționari din cadrul Primăriei mun. Chișinău și OCT Cadastru, urmărind scopul dobîndiri ilicite a bunurilor proprietate publică, au utilizat o hotărîre judecătorească falsă, pronunțată în anul 2013 de către Judecătoria Rîșcani mun. Chișinău, prin care ar fi recunoscut valabilitatea unor contracte de vînzare-cumpărare presupus încheiate între Primăria mun. Chișinău cu o societate înregistrată într-o zonă off-shore, dar și cu alte companii moldovenești. În urma acestor contracte, s-a înregistrat fictiv dreptul de proprietate asupra terenurilor cu suprafața totală de 7,9 ha, transmise anterior în folosința Societății pe Acțiuni ,,CZOM”, redenumită ulterior în SA SUCCIN.


În cadrul acțiunilor procesuale efectuate de ofițerii CNA în dimineața zilei de 05.03.2024 sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, au fost ridicate obiecte și documente relevante cauzei penale, iar cele patru persoane bănuite de săvîrșirea infracțiunii de complicitate la escrocherie în proporții deosebit de mari, urmează a fi plasate în izolatorul CNA.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

7
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?