X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1343

Parlamentul s-a aliniat inițiativei Comisiei Europene în Săptămîna europeană a mobilității

22 sep. 2023,, 08:56   Societate
2624 0

Parlamentul s-a aliniat inițiativei Comisiei Europene în Săptămîna europeană a mobilității. Zeci de copii și tineri au marcat împreună cu autoritățile Ziua mondială fără mașini.

Pe biciclete, role sau trotinete, copiii și tinerii, alături de reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului, au pledat în cadrul unui flashmob, organizat în scuarul Parlamentului, pentru un mod de viață sănătos.

19.09.2023 Flashmob desfășurat în contextul Săptămânii europene a mobilității, cu participarea copiilor si tinerilor

Evenimentul s-a desfășurat la inițiativa deputatei din Comisia mediu, climă și tranziție verde, Iulia Dascălu, fiind o experiență educativă și de conștientizare în ceea ce privește importanța mobilității sustenabile și a protejării mediului înconjurător.

Deputați, reprezentanți ai Ministerului Mediului, Ministerului Energiei, Ministerului Afacerilor Interne le-au vorbit elevilor și profesorilor de la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” și de la Colegiul de Ecologie din Chișinău despre cauzele poluării mediului înconjurător și impactul pozitiv pe care l-ar putea avea renunțarea la utilizarea mașinilor. Autoritățile au discutat cu copiii și tinerii despre inițiativele de promovare a transportului durabil, ecologic și a siguranței în trafic.


19.09.2023 Flashmob desfășurat în contextul Săptămânii europene a mobilității, cu participarea copiilor si tinerilor

„Să lăsăm măcar pentru o zi mașina acasă pentru a minimiza impactul negativ asupra mediului”, a fost mesajul transmis de către deputata Iulia Dascălu. La rîndul său, Secretarul de stat la Ministerul Mediului, Grigore Stratulat, a subliniat că pînă la 90 % din emisiile de poluare a aerului sînt provocate de mașini, iar Secretarul de stat la Ministerul Energiei, Carolina Novac, a îndemnat copiii și tinerii la un comportament conștiincios în raport cu mediul înconjurător și proactiv în raport cu agenda verde.

Elevii de la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” au adresat un demers autorităților prin care au solicitat promovarea inițiativelor de protejare a mediului înconjurător. „Noi, tînăra generație, ne dorim să trăim într-un mediu curat, fără poluanți. Avem nevoie de transport alternativ, modern, cu viteză de deplasare rapidă”, se menționează în demersul transmis paralamentarilor. Deputata Iulia Dascălu a precizat că documentul urmează a fi înregistrat în Parlament și examinat la ședința Comisiei mediu, climă și tranziție verde.

19.09.2023 Flashmob desfășurat în contextul Săptămânii europene a mobilității, cu participarea copiilor si tinerilor

Săptămîna europeană a mobilităţii este o iniţiativă a Comisiei Europene, marcată în fiecare an în perioada 16-22 septembrie, prin care se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană. În acest an, accentul este pus pe mobilitatea durabilă și eficientă din punct de vedere energetic. Astăzi comunitatea internațională marchează Ziua mondială fără mașini.

2
1
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?