Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Parlamentul a aprobat componența Comisiei de evaluare a judecătorilor CSJ

15 iun. 2023,, 10:42   Societate
2817 0

Parlamentul a numit în funcție, cu majoritate de voturi, membrii Comisiei de evaluare a integrității judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție.

Proiectul de hotărîre a fost adoptat cu voturile a 62 de deputați.

Din componența Comisiei fac parte Iurie Gațcan și Andrei Bivol, propuși de „Partidul Acțiune și Solidaritate” și Lilian Enciu, propus de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

De către partenerii de dezvoltare au fost înaintate și acceptate următoarele candidaturi: Lavly Perling, Maria Giuliana Civinini și Scott Bales, care au fost selectați în bază de concurs.

Speakerul Parlamentului, Igor Grosu, a menționat în timpul dezbaterilor că acest exercițiu este unul important și necesar pentru "sănătatea sistemului de justiție" din Moldova.


Potrivit legislației, Comisia de evaluare privind evaluarea externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție este constituită din șase membri.

Trei membri, cetățeni ai Republicii Moldova, sînt propuși de fracțiunile parlamentare, ținîndu-se cont de reprezentarea proporțională a majorității și a opoziției parlamentare, alți trei membri sunt desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare.

Membrii Comisiei de evaluare sînt desemnați de Parlament, cu votul a 3/5 din numărul deputaților aleși.

1
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?