X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Pădurarii au grijă ca animalele sălbatice să nu ducă lipsă de hrană

12 ian. 10:30   Societate
3240 0

Animalele din pădure au un meniu special în perioada iernii. Pădurarii au grijă ca vieţuitoarele să nu ducă lipsă de hrană, mai cu seamă acum cînd, din cauza îngheţului şi a stratului mare de zăpadă, acestea îşi găsesc mai greu de mîncare. Au pregătit porumb, sare, mere tocate şi fîn, pe care le lasă în hrănitoare speciale.

În fiecare zi, padurarii de la Rezervaţia Naturală "Plaiul Fagului" parcurg distanțe mari prin troiene de peste jumătate de metru pentru a duce mîncare animalelor sălbatice. Ei merg cu sania pentru a ajunge mai uşor la cele 12 hrănitori.

Rezervaţia Naturală are peste 5500 de hectare în raioanele Călăraşi, Ungheni şi Nisporeni. Aici se trăiesc peste 320 de căprioare, 190 de cerbi nobili şi 120 cu pete, 160 de mistreți şi cam 30 de iepuri. Fără un ajutor din partea pădurarilor, animalelor le-ar fi mai greu să supravieţuiască, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Angajaţii silvici duc o evidenţă strictă a numărului de animale din pădure, inclusiv pentru a şti cîtă mîncare să le administreze în perioada iernii. Pădurarii au început din noiembrie să ofere hrană suplimentară animalelor din rezervatie.

S-a pregătit în jur de 60 de tone de fîn și 90 de mii de frunzari. Totodată, au fost procurate 100 de tone de siloz, 20 de tone de porumb și 10 tone de grîu.


Agenţia "Moldsilva" cheltuie anual aproape 1,3 milioane de lei pentru hrana animalelor în perioada iernii.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?