Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Orașul Ungheni va marca 560 de ani de la prima atestare documentară a localității

17 aug. 2022,, 22:30   Societate
2352 0

Primăria municipiului Ungheni a îndemnat pe cei impresionați de localitate să participe la un concurs de fotografie, dedicat împlinirii a 560 de ani de la prima atestare a orașului Ungheni. Lucrările pot fi expediate pînă la 20 august inclusiv, transmite MOLDPRES.

„Aveți fotografii în care sunt imortalizate locuri ale Ungheniului? Expediați-le pentru concursul anunțat de Biblioteca „Dimitrie Cantemir”. Dacă nu, mai aveți timp pentru a fotografia ceea ce vă impresionează în municipiul Ungheni. Nu ratați ocazia să le arătați oamenilor ceea ce, poate, ei nu au văzut încă”, arată Primăria Ungheni.

Oraşul Ungheni este una dintre cele mai vechi localităţi din Republica Moldova. Prima sa atestare documentară datează din 20 august 1462, într-un hrisov de la domnitorul Ştefan cel Mare. Iniţial, localitatea s-a numit Unghiul, probabil de la configuraţia locului pe care s-a constituit. Aici rîul Prut formează, prin cotire bruscă, un unghi perfect. Abia peste două secole, în anul 1645, aşezarea apare menţionată cu numele său actual, Ungheni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?