Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Opinie: Compania ”Teleradio-Moldova” are nevoie de înnoire și upgradare

27 iul. 2019,, 11:00   Societate
3538 0

Compania publică de radio și televiziune din Moldova trebuie să fie actualizată și modernizată pentru a crea un produs de înaltă calitate care să răspundă intereselor întregii societăți.

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul Artur Efremov, care a exercitat funcția de președinte al Companiei publice ”Teleradio-Moldova” din iunie 2003 pînă în martie 2004.

La întrebarea jurnalistului Noi.md cum vede el soluționarea problemei create la Compania publică, el a spus că în viitorul apropiat nu va exista vre-o soluție, deoarece este nevoie de o strategie de dezvoltare, de care deocamdată nimeni nu dorește să se ocupe.

”Toate autoritățile, de la 2001 încoace, rezolvă problemele acestei companii ”în regim de incendiu”, nimic mai mult”, consideră Atur Efremov. Potrivit lui, nu mai este nevoie de reparații cosmetice.

”TRM trebuie închisă pentru minim un an. Un upgrade total, mai multe master-classuri pentru echipă, eliberarea de activele inutile și doar după aceasta – ieșirea în emisie... 19 ani de reforme eșuate este un termen prea lung pentru a înțelege că această cale a fost una greșită... E imposibil să transformi un ”Запорожeц” în ”Mercedes” de clasa premium, chiar dacă angajezi cei mai buni meșteri. Nu a existat nici voință politică, nici viziune asupra modului de a schimba cardinal soarta companiei ”Teleradio-Moldova” și a o transforma într-o companie promițătoare, apetisantă și profitabilă. Restul e doar vorbă goală și furtună într-un pahar cu apă…”, consideră А. Efremov.


Potrivit lui, închiderea televiziunii publice pentru un an este o măsură dură, și puțin probabil că autoritățile o vor accepta. Dar la fel de evident este și faptul că TRM are nevoie de înnoire și de upgrade. Căci contribuabilii, din mijloacele cărora este întreținută această companie, doresc să primească un produs de calitate, care să corespundă nu intereselor unui grup de persoane, ci întregii societăți. Anume de aceea compania se numește Publică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?