X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

ONG-urile de media cer tragerea la răspundere disciplinară a ministrului Bolea

15 sep. 2023,, 12:45   Societate
3334 0

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă atitudinea inadmisibilă a ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în raport cu jurnalistul care i-a adresat întrebări la conferința de presă de joi, 14 septembrie, și care a fost înjurat de demnitar.

Într-o declarație semnată de mai multe ONG-uri de media îi cer premierului Recean să asigure tragerea la răspundere disciplinară a ministrului.

Semnatarii declarației mai subliniază că un astfel limbaj la care a recurs ministrul Bolea este incompatibil cu funcția de ministru.

"Mai exact, în timp ce reporterul îl întreba dacă statul prevede ajutoare pentru fermierii care se ocupă de cultivarea merelor, ministrul Vladimir Bolea a lansat la adresa jurnalistului exprimări necenzurate, care lezează onoarea și demnitatea persoanei și contravin normelor de conduită general acceptate într-o societate democratică.

Organizațiile semnatare își manifestă indignarea în raport cu acest comportament sfidător și consideră că un astfel de limbaj este incompatibil cu funcția de ministru.


Solicităm prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean, să asigure tragerea la răspundere disciplinară a ministrului Vladimir Bolea, conform atribuției prevăzute de art. 22 alin. (2), lit. j) al Legii cu privire la Guvern", se arată în declarația ONG-urilor.

Organizațiile semnatare au mai menționat că condamnă manifestarea oricăror forme de intoleranță în raport cu jurnaliștii și îndeamnă toți demnitarii să adopte un limbaj și comportament decent în raport cu presa.

Declarația a fost semnată de șapte organizații: Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Centrul „Acces-Info” , Asociația Media-Guard, RISE Moldova.

Menționăm că ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Vladimir Bolea a înjurat un jurnalist, arătîndu-se iritat de întrebarea pusă de ultimul.

12
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?