Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Olesea Stamate, întrebată despre candidatura lui Litvinenco la funcția de procuror general

30 ian. 11:45   Societate
3460 0

Deputata PAS Olesea Stamate a venit cu un comentariu privind concursul pentru funcția de Procuror General și zvonurile precum că fotoliul ar putea fi ocupat de Sergiu Litvinenco sau un cetățean român.

„Din cîte știu, în cursă s-au înregistrat 6 candidați...”, a menționat parlamentara în cadrul emisiunii „Novaia Nedelea” de la TV8.

„În recomandările Comisiei Europene se arată că, Procurorul General trebuie să fie ales pînă la sfîrșitul lunii martie”, a spus Stamate.

Întrebată despre zvonurile din spațiul public precum că, fotoliul de Procuror General va ocupa Sergiu Litvinenco sau un cetățean român, Olesea Stamate a declarat că „nu poate să raspundă la această întrebare”, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Eu nu o să pot să vă răspund la această întrebare, dar pot să vă zic că perioada de depunere a dosarelor s-a încheiat, s-au înregistrat 6 candidați, deci în mod normal, trebuie să fie ales unul dintre cei șase candidați, în condiția că trece Vettingul. Și după aceasta se ia o decizie finală”, a menționat Stamate.


Președinta Comisiei Juridice, Olesea Stamate a demisionat, iar mai multe voci spun că deputata PAS ar fi refuzat să accepte modificările la Legea Procuraturii, care i-ar permite lui Sergiu Litvinenco să candideze la funcția de Procuror General - și anume s-ar fi exclus prevederea de a nu fi membru de partid în ultimii 3 ani.

„Apropo, domnul Litvinenco nu și-a plătit de vreo 3 ani cotizația de membru de partid, iar conform statutului, cel care nu plătește, nu este membru. Asta așa, ca printre altele. Dacă s-ar vrea foarte tare cu Litvinenco, el are vreo 3 ani de cînd nu-și plătește cotizația”, a comentat un alt deputat PAS, Lilian Carp, președintele Comisiei pentru Securitate.

Sergiu Litvinenco nu s-a mai regăsit în fotoliul de ministru al Justiției, după ce Guvernul Gavrilița a picat, la 1,5 ani de mandat.

Menționăm că membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) vor examina în ședința de marți, 30 ianuarie, dosarele celor șase candidați la funcția de procuror general, în privința eligibilității acestora.

3
2
0
1
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?