X 
Cutremure stiri: 508

Oamenii trași pe sfoară de fugarul om de afaceri Ilan Șor încep să vorbească

11 oct. 07:12   Societate
13 ore in urma 12717 0

Oamenii care ar fi fost trași pe sfoară de fugarul Ilan Șor încep să vorbească.

Un bărbat din Autonomia Găgăuză s-a plîns jurnaliștilor TV8 că a fost amendat cu 25 de mii de lei, pe cînd de la Șor a primit doar 200 de lei. Mai mult, acesta spune că a primit și el mesaje despre un credit la o bancă din Rusia, deși nu a primit niciun card. Între timp, poliția a desfășurat un nou val de percheziții în dosarul pornit pentru spălare de bani și coruperea alegătorilor.

„ - Cîți bani ați primit de la Șor? - Sincer? 200 de lei. - Pentru o ieșire? - Da, pentru una. A doua oară am fost, dar nu mi-au dat nimic. Am primit de la partidul Șor doar 200 de lei și 25 de mii de lei amendă”.

Bărbatul este din autonomia Găgăuză. Acesta le-a povestit jurnaliștilor că a primit bani de la blocul Victoria, controlat de fugarul Ilan Șor, doar pentru participarea la un singur protest, iar zilele trecute poliția a i-a înmînat o amendă de 25 de mii de lei. Este sancțiunea minimă pentru luare de mită în schimbul votului. Mai mult, acesta s-a pomenit și cu mesaje de la o bancă din Rusia cu privire la achitarea unui credit, asta deși nu deține un card rusesc.

„La numărul meu de telefon a venit mesaje din Rusia. Despre un credit despre care nu cunosc, dar știu că am dat datele personale partidului Șor ca să obțin ajutor. ”


Acum, activistul este dezamăgit și spune că nu mai vrea să audă nimic de partidele lui Șor.

„ - Eu am luat decizia pentru mine. - Ce decizie? - Eu nu vreau să mai am treabă cu acest partid. Nu am nevoie de nimic. Nu știu cine îmi va achita amenda. Eu nu am așa bani”.

Ieri, ministrul de Interne, Adrian Efros, a declarat că cinci oameni care au primit carduri de la Șor, au reclamat datorii la băncile din Rusia. La începutul acestei luni, autoritățile au anunțat că Șor a încercat să corupă circa 130 de mii de alegători. În schimbul sumei de 1800 de lei, aceștia urmau să voteze „nu” la referendum și pentru candidatul susținut de ruși la prezidențiale.

Poliția a început deja să împartă amenzi care variază între 25 și 38 de mii de lei, celor care au acceptat să-și vîndă votul. Totuși, cei care colaborează cu anchetatorii și oferă informații relevante poliției despre gruparea criminală ar putea să scape de sancțiuni. Ancheta este în desfășurare, iar seria de percheziții a continuat și astăzi. IGP a publicat și noi înregistrări audio care vor fi folosite drept probe în dosar.

„O să ne dea cîte trei mii de lei pe lună pînă la votare. Trebuie să vii măcar la o adunare, să te vadă lumea”.

„ - Ți-a venit ceva? - Săptămîna aceasta? - Aha. - Acum mi-a venit, numai ce m-am uitat. Pînă acum nu am văzut. - Și cît ai? - 29.992. - Aha. Hai în Transnistria să-i luăm”.

Poliția a mai aflat că oamenii lui Șor planifică pentru această duminică o nouă manifestație, dar nu a oferit mai multe detalii.

Toate investigațiile au loc în cadrul cauzei penale, pornită pe faptul creării și conducerii unei organizații criminale, spălare de bani, coruperea alegătorilor, precum și finanțarea ilegală cu scop de influențare a alegerilor prezidențiale și Referendumului din 20 octombrie. Anterior, Ilan Șor nu a vorbit nimic despre coruperea alegătorilor, dar a ținut să menționeze că banii ajunși în țară sînt legali și a acuzat autoritățile de abuz de putere.

12
3
0
3
48

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав