X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

O vameșă reținută într-un dosar de corupție

26 feb. 11:31   Societate
2260 0

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămîna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale.

Astfel, o vameșă a fost reținută pentru corupere pasivă, fiind bănuită că pretindea bani pentru grăbirea procesului de vămuire a automobilelor. Totodată, ofițerii CNA au desfășurat 10 percheziții în dosarul ”S.A. Mioara”, în urma cărora o persoană a fost reținută. Săptămîna s-a încheiat cu efectuarea perchezițiilor într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice, în care sînt vizate persoane din cadrul Regiei Transport Electric din Chișinău și agenți economici.

La moment, o persoană este deținută în izolatorul Centrului, iar alte 10 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sînt plasate în penitenciare. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au pornit 19 cauze penale pe fapte de corupție.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 3,2 milioane de lei, săptămîna trecută, în baza delegațiilor Direcției Generale Urmărire Penală a CNA și Procuraturii Anticorupție. Printre acestea se numără 2 încăperi locative și una nelocativă, indisponibilizate într-un caz de escrocherie, spălare de bani și trafic de influență. Totodată, 775 de mii de lei, în diferită valută, au fost preluate în administrare de Agenție.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 16 rapoarte de expertiză anticorupție, examinate săptămîna trecută. CNA notifică efectuarea a unei analize strategice și 4 analize operaționale, eliberarea a 147 de caziere de integritate, recepționarea a 56 de apeluri la linia națională anticorupție și 1557 de materiale înregistrate în cancelaria Centrului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?