Transnistria stiri: 1375
Eurovision stiri: 499

O profesoară de muzică din Chișinău, a făcut senzație la un concurs de talente

2 mar. 16:20   Societate
4691 0

Violeta Botezatu, o profesoară de muzică din Chișinău, a făcut senzație la un concurs de talente din România.

Femeia a cucerit publicul și juriul concursului interpretînd la pian și cu vocea renumita piesă „Lie, ciocîrlie”. Juratul Andi Moisescu i-a acordat Golden Buzz-ul, ceea ce a propulsat-o pe concurenta din Republica Moldova direct în semifinală, scrie Noi.md citînd newsmaker.

Numărul Violetei Botezatu a fost îndelung aplaudat, în picioare, de public și cei patru jurați ai „Românii au Talent”.

„Ai intrat în toate simțurile mele cu vocea ta. Nu m-am înșelat pentru că de cînd ai intrat am simțit că o să fie un moment fenomen. Sunt extrem de sinceră. Mă simt de parcă tu mi-ai făcut cel mai frumos cadou. Îți mulțumesc!”, a spus jurata Andra.

„Mărturisesc că sînt în aceeași stare în care m-ai lăsat din clipa în care ai atins clapele pianului. Am fost cucerit de la primele acorduri cînd nu m-am prins încotro te duci. După care am fost vrăjit pur și simplu de timbrul cu care ai atacat Lie Ciocîrlie. Practic ai făcut tot ce ai vrut cu noi”, a spus, la rîndul său, Andi Moisescu.


Ulterior, Moisescu a apăsat pe butonul Golden Buzz și, astfel, Violeta Botezatu s-a calificat în semifinala concursului de talente.

Violeta Botezatu are 40 de ani, este o artistă din Chișinău și a trăit o poveste muzicală impresionantă. Totul a început cînd avea doar 7 ani, iar părinții ei au înscris-o la o școală din comuna lor pentru a studia acordeonul. A fost un început promițător, iar pasiunea pentru muzică a continuat să crească.

După un an, Violeta a primit sfatul să se înscrie la un liceu de muzică, unde a studiat pianul, cobza și alte discipline musicale, totul timp de 12 ani. Chiar și așa, setea ei de cunoaștere nu s-a oprit aici. A urmat studii la Conservatorul din Chișinău, specializîndu-se în cobză și pian, relatează protv.ro.

Viața ei muzicală a luat o întorsătură interesantă cînd a fost selectată să cînte la pian într-o asociație muzicală din Italia, acolo unde a avut ocazia să își pună în valoare talentul și să încînte publicul.

La vîrsta de 30 de ani, Violeta a decis să continue să-și dezvolte abilitățile și s-a înscris la Conservatorul din Veneția, la secția de canto academic. În timpul șederii sale în Veneția, a cîntat chiar și pe gondole, acompaniindu-se la acordeon.

În 2020, Violeta s-a întors în Moldova și a inițiat un proiect solo. În prezent, este profesoară de cobză Liceul „Ciprian Porumbescu” din Chișinău, continuînd să împărtășească pasiunea pentru muzică cu tinerii talentați.

28
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?