X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

O parte dintre agenții economici și case particulare nu s-au conectat la căldură

5 dec. 2023,, 16:45   Societate
2352 0

Toate blocurile de locuit din municipiul Chișinău au fost conectate la căldură. Este vorba de 4 232 de obiective din totalul de 4 414, a declarat, Ionela Vasilenco, șefa Serviciului de presă de la S.A. „Termoelectrica”.

Potrivit funcționarei, nu au solicitat conectarea la căldură o parte dintre agenții economici și proprietarii de case particulare. Or, în ceea ce privește grădinițele și școlile sînt conectate 100%, transmite realitatea.

Luni, 4 decembrie curent, într-o conferință de presă, ministrul Energiei, Victor Parlicov declara că sezonul de încălzire a început cu bine.

„Noi ne-am pregătit pentru această iarnă. Am avut noroc de o toamna frumoasă, iar sezonul de încălzire a început mai tîrziu decît de obicei. Din punct de vedere tehnic, funcționează totul normal. Intrăm în sezonul de încălzire liniștit și pregătit. Avem stocuri de gaze suficiente pentru a ne asigura pana la sfîrșitul lunii februarie. Iar Termoelectrica va funcționa cu gaze”, a punctat Parlicov.

Pentru consumatorii Termoelectrica tariful la căldura este de 3267 de lei și s-a redus la sfîrșitul lunii iunie, cu 310 lei/Gcal (sau 9%) în raport cu tariful precedent, iar pentru cei de la CET Nord la 3 561 lei/Gcal, ceea ce reprezintă o diminuare a tarifului cu 344 lei/Gcal (sau 9%) în raport cu tariful precedent.

1
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?