X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

O nouă alertă falsă cu bombă la Moldtelecom

14 iun. 2022,, 10:59   Societate
3769 0

În seara de 13 iunie, un necunoscut a anunțat că sediul „Moldtelecom” ar fi fost minat. Și asta după ce o situație similar a avut loc și cu o seară mai devreme, pe 12 iunie.

De această dată, apelul a fost făcut la ora 17.40, iar la sediul clădirii, amplasată pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, s-au deplasat mai multe echipaje ale poliției, carabinierilor și pompierilor care au încercuit zona și au evacuat toate persoanele aflate la o distanță nepericuloasă.

De asemenea, au intervenit și experții geniști de la Bomteh, care au verificat minuțios fiecare colț al clădirii, dar și teritoriul adiacent. În rezultat, s-a constatat că sediul instituției nu a fost minat, iar apelul a fost unul fals.

Amintim că în seara de 12 iunie, la fel, un bărbat ar fi făcut un apel fals anunțînd despre minarea sediului „Moldtelecom”. Poliția nu exclude versiunea că ambele apeluri puteau fi efectuate de una și aceeași persoană.

La moment, sînt întreprinse toate măsurile pentru a identifica apelantul sau apelanții.


Pentru anunțarea mincinoasă cu bună știință despre un act de terorism, legea prevede amendă de pînă la 42 500 de lei, muncă neremunerată în comunității de pînă la 240 de ore, sau detenție pe un termen de pînă la 2 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?