X 
Eurovision stiri: 490
Transnistria stiri: 1302

O moldoveancă a făcut furori la un concurs internațional de design vestimentar

29 oct. 2019,, 17:00   Societate
4487 0

A plecat la Londra, pentru a descoperi cele mai ascunse secrete ale industriei fashion.

Este povestea unei tinere moldovence care ține cu orice preț să cucerească lumea internațională a modei, chiar dacă pentru asta a fost nevoită să se despartă de casă. Pe lîngă studii, fata muncește într-un atelier local, cot la cot cu un designer englez. Recent, tînăra a participat cu o colecție inedită la un concurs de modă, la care a ocupat un loc de frunte. Piesele vestimentare vor fi expuse, la primăvară, pe podiumul britanic, în cadrul săptămînii de modă.

Viața Alinei Deordița s-a schimbat la 180 de grade anul trecut, cînd a decis să-și lase atelierul de creație vestimentară din Chișinău și să se mute în capitala Marii Britanii. A plecat la Londra pentru a studia la „British Academy of Fashion Design”

Recent, a participat la un concurs internațional de design, unde a reprezentat Republica Moldova. Colecția, pe care a numit-o „Inside of us…”, a fost creată într-o lună. Chiar dacă a avut concurenți experimentați din țări precum Marea Britanie, Italia, India sau Brazilia, juriul a rămas încîntat de talentul Alinei și i-a oferit locul II.

"Am folosit pentru această colecție patru tipuri de stofă, două dure și altele două transparente. Cele dure sînt pielea naturală și velvetul, iar cele transparente – sifonul și organiza".


Alina spune că s-a inspirat din stilul vestimentar al reginei Elisabeta I, dar și din culorile intense ale unei din cele mai mari insecte.

"Am găsit interesantă analiza insectelor ucigașe, una din ele fiind insecta elefant, este o insectă mare, dar care are o culoare interesantă. Ceea ce putem vedea în colecția mea, verdele oliva. Cînd această insectă deschide aripile putem vedea că are încă o pereche de aripi, care sînt transparente, fine, ceea ce putem observa în colecția mea", povestește ea.

După concurs, tînăra a trezit interesul revistelor de modă londoneze, care i-au făcut diferite oferte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?