X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

O femeie din Telenești, ajutată de medicii de pe ambulanță să nască acasă

20 noi. 2023,, 17:45   Societate
2882 0

O femei de 36 ani din raionul Telenești a adus pe lume un bebeluș acasă, cu ajutorul echipei AMU din cadrul SAMU Telenești.

Femeia a solicitat intervenția medicilor în seara de ieri, 19 noiembrie, care acuza dureri în a 32-34 săptămînă a sarcinii, transmite Știri.md.

La examinarea pacientei s-a constatat că prezenta semne de debut a nașterii premature și cu prezența pelviană a fătului. Ținînd cont de complexitatea cazului și necesitatea unui management special a conduitei nașterii premature s-a decis de a solicita ajutorul echipei de asistentă medicală de urgență cu medic.

Astfel, medicii au asistat la nașterea primului copil al pacientei la domiciliu, iar la ora 21:28, femeia a dus pe lume un băiețel de 2.250 gr., cu scorul Apgar 5-7 puncte.

Ca urmare lăuza și nou-născutul au fost transportați asistat cu monitorizarea și controlul parametrilor vitali pe parcursul transportării și transmiși personalului medical a maternității din cadrul Centrului Perinatologic al IMSP Spitalul Raional Orhei pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?