X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

O familie locuiește de 230 de zile într-un hotel de lux și vrea să se mute permanent aici

13 ian. 03:00   Societate
3637 0

O familie de opt persoane care locuiește de peste 230 de zile într-un apartament dintr-un hotel de lux, pentru care plătește 140 de dolari pe zi, este extrem de mulțumită cu acest aranjament și intenționează să-l permanentizeze.

Familia din orașul Nanyang, provincia chineză Henan, a renunțat la apartamentul în care locuia în urmă cu 8 luni și s-a cazat la un hotel din oraș pentru o perioadă limitată care a tot fost prelungită ulterior. Pentru 1.000 de yuani pe zi, adică 140 de dolari, cele opt persoane au primit un apartament vast, cu living și două dormitoare duble. S-au acomodat imediat și s-au obișnuit atît de mult cu dotările și facilitățile de lux încît acum plănuiesc să-și petreacă restul vieții în hotel, potrivit South China Morning Post.

Un videoclip care s-a viralizat pe rețelele sociale chineze arată livingul elegant, dotat cu televizor, canapele, scaune și mese. În imagini sînt suprinse mîncarea, băuturile și hainele, dar și familia stînd la masă. „Astăzi este a 229-a zi a șederii noastre la hotel”, spune Mu Xue. „Camera costă 1.000 de yuani pe zi.

Familia noastră de opt persoane trăiește foarte bine aici”, a spus ea, precizînd că tariful este unul special oferit de hotel pentru cazarea pe termen lung. În preț sînt incluse toate taxele, inclusiv parcarea, căldura, electricitatea, apa, dar și multe alte facilități specifice unei unități de cazare de lux.

„Suntem fericiți aici, așa că plănuim să trăim în hotel pentru tot restul vieții noastre”, a mai spus Mu. Femeia a declarat pentru mass media chineză că familia ei deține șase proprietăți și că situația financiară este bună, însă a ajuns la concluzia că este mai ieftin și mai confortabil să locuiască la hotel.


Nu sînt cunoscute exact costurile vieții în Nanyang, însă, potrivit informațiilor de pe o platformă de imobiliare, chiria medie pentru un apartament cu două camere din Shanghai a ajuns la 20.000 de yuani pe lună.

„Nu m-am gîndit niciodată că acest mod de a trăi ne ajută la economisirea banilor. Pur și simplu este mai convenabil așa”, a mai precizat Mu. Povestea acestei familii s-a viralizat online în China și a stîrnit discuții aprinse pe rețelele sociale. Părerile sînt împărțite, cu toate că cei mai mulți utilizatori sînt de părere că acest stil neconvențional de trai i-ar avantaja și pe ei.

7
7
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?