Iacob și Lidia Gogu din Căușeni au înfiinţat acum doi ani o plantaţie de căpşuni, fructele nu sînt unele obişnuite și asta pentru că primăvara devreme fermierii reușesc să scoată pe piață căpșuni aromate ca în plin sezon.
Nu sînt crescute forțat, și nici nu folosesc îngrăşăminte pentru a le grăbi creşterea. Fructele au fost scoase pe piață de la mijlocul lunii aprilie și vor fi comercializate anul împrejur, notează Noi.md cu referire la studio-L.
Secretul căpșunelor mustoase constă în creșterea lor. Soții susțin că pentru a se coace devreme căpșunele trebuie ridicate cîțiva centimetri de la sol. Într-o singură seră încap circa 800 de fire de căpșuni.Grădinarii afirmă că prima roadă începe din aprilie și de încheie în iunie, iar a doua din septembrie și pînă aproape la Anul Nou. Serele nu au nevoie să fie încălzite temperature în interior crește odată cu răsăritul soarelui.
Lidia Gogu susține că a inițiat această afacere din dragostea pentru oameni afirmînd că nimic nu se compară cu o căpșună aromata oferită primăvara devreme sau toamna tîrziu.
La moment, un kg de căpșuni în piețele din Căușeni poate fi cumpărat cu 100 de lei.
Adăuga comentariu