COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O expoziție prin care se încearcă subminarea identității moldovenești, afișată în centrul capitalei (VIDEO)

O expoziție prin care se încearcă subminarea identității moldovenești, afișată în centrul capitalei (VIDEO)

O expoziție al cărui scop este promovarea mesajelor antistatale a fost vernisată în scuarul monumentului „Ştefan cel Mare și Sfînt” din capitală, comunică Noi.md.

Pancartele în care se conțin informații despre precursorii Marii Uniri și este propagată deschis „unitatea poporului român” au fost expuse de Institutul Cultural Român de la Chișinău, instituție finanțată de statul vecin.

Potrivit lui Dumitru Roibu, liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, ideile promovate de Institutul Cultural Român contravin articolului 32 din Constituție, care interzice contestarea statului și a poporului moldovenesc. ONG-ul, de rînd cu Mișcarea „Voievod”, a cerut autorităților să ia atitudine față de acest caz.


„Prin aceste mesaje este negată existența moldovenilor, a Moldovei, este pusă la îndoială identitatea noastră națională, se propagă românismul și, respectiv, necesitatea unirii, în cazul dat sînt promovați voievozi și domnitori români, precursori ai Marii Uniri. Nu știu dacă Ștefan cel Mare știa că el este român, dar dacă era român, de ce nu a făcut unirea atunci?! Este urît de tot ce se întîmplă, cînd se propagă deschis, fără nicio rușine asemenea lucruri într-un stat independent, din banii Guvernului român”, a menționat Dumitru Roibu.

Cele două ONG-uri au înaintat și un demers către Serviciul de Informații și Securitate, prin care au cerut ca Institutului Cultural Român să-i fie retrasă autorizația pentru desfășurarea unor astfel de expoziții în centrul capitalei.

„Aceste acțiuni nu au un alt scop decît de a submina independența, integritatea și identitatea națională a moldovenilor”, a conchis Dumitru Roibu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load