X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

O dronă, ce ar fi înarmată cu o bombă, găsită la 30 km de Vama Veche

18 sep. 2023,, 10:33   Societate
2372 0

O dronă de origine necunoscută ce ar fi înarmată cu o bombă a fost găsită duminică noaptea pe coasta localității bulgărești Tiulenovo. Localitatea din Bulgaria se află la circa 30 de kilometri sud de Vama Veche din România.

Radoslav Ruse este bărbatul care a sesizat autoritățile și a fotografiat drona, scrie Hotnews.ro.

„Am văzut bomba în sine pe dronă, este lipită de ea. Este foarte clar vizibilă în fotografii”, a spus el.

Primarul comunei Shabla Marijan Zhechev a menționat că așteaptă sosirea unei echipe de la Ministerul Apărării.

„Ieri seară, în jurul orei 21:30, am primit un telefon care spunea că există un obiect de acest tip adus de valuri. Începînd cu ora 22:10 aseară, zona a fost izolată. Acțiunea în acest moment este un ordin de a izola zona pentru a proteja viața și sănătatea oamenilor care locuiesc în zonă pînă la sosirea autorităților Ministerului Apărării”, a comunicat edilul.


Întrebat dacă se cunoaște originea dronei, primarul din Shabla a comentat că „din ceea ce se poate vedea de la distanță, este una dintre cele folosite în războiul din Ucraina”. Drona se află chiar lîngă portul de agrement al satului.

Ministerul bulgar al Apărării a anunțat pe 18 septembrie că a trimis o unitate specială pentru a inspecta și neutraliza drona. Echipa va evalua situația și va decide cum să se debaraseze de ea, a adăugat Ministerul.

Potrivit sursei, site-ul Nova.bg a scris, citînd martori de la fața locului, că drona avea o lungime cuprinsă între 3 și 3,5 metri.

Se menționează că nu este clar cum a ajuns drona pe țărmul bulgăresc – dacă a căzut din aer sau a fost luată de curent.

Reamintim că cel puțin trei drone lansate de ruși, în războiul declanșat Ucrainei, au căzut în România, la Plauru și Nufăru. În România s-a decis adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zonele învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail, precum şi emiterea de mesaje RO-Alert privind riscul căderii unor „elemente aparţinînd mijloacelor de luptă utilizate în conflict”. Ultimele mesaje de alertă au fost emise în seara zilei de 17 septembrie. Locuitorii din zona de nord a judeţului Tulcea şi cei zona de frontieră din Galaţi au fost informați că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

2
3
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?