Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

O ambulanță, blocată în nămeți: a fost nevoie de intervenția salvatorilor

26 noi. 2023,, 13:40   Societate
4044 0

În urma condițiilor meteorologice nefavorabile, înregistrate în dimineața zilei de 26 noiembrie, mai mulți conducători auto au avut nevoie de ajutorul salvatorilor în sudul țării. Astfel, salvatorii IGSU au intervenit , pe traseul din orașul Ceadăr-Lunga, unde o ambulanță cu o echipa de medici la bord, care se deplasa spre un pacient a derapat de pe traseu în urma precipitațiilor și nu putea să se deplaseze.

La faţa locului au ajuns salvatorii şi pompierii, care au preluat personalul medical și i-au transportat spre pacient, iar ambulanța a ieșit de sine stătător, transmite Noi.md.

De asemenea, în localitatea Dudulești, UTA Găgăuzia, salvatorii din Comrat au preluat 9 persoane și le-au transportat la destinație, după ce un microbuz de rută cu 10 persoane la bord a derapat din cauza înzăpezirii.

Totodată, angajații IGSU din raionul Cahul au efectuat lucrări de deblocarea a unui autobuz de pe ruta Giurgiulești-Chișinău fără persoane la bord. În acest context, salvatorii IGSU îndemnă conducătorii auto să respecte regimul de viteză și să evite deplasare fără necesitate pe trasee.

Totodată angajații IGSU, amintesc că autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare, iar dacă conducătorii auto aleg o destinație mai lungă să țină bateria telefonului încărcată. IGSU recomandă conducătorilor auto să fie foarte prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri. În situații de risc oamenii sînt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

5
0
0
7
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?