X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

O altă ședință de judecată privind concesionarea Aeroportului - Magistrat: "Nu am mai văzut așa ceva"

28 mai. 14:00   Societate
3410 0

Cea mai recentă ședință de judecată din dosarul privind concesionarea Aeroportului Internaționat Chișinău (AIC) a fost întreruptă în mai puțin de o oră, apărătorii solicitînd recuzarea magistratei Stela Bleșceaga.

Ședința a început cu o solicitare venită din partea avocatului fostului director general al Agenției Proprietății Publice Tudor Copaci, Vitalie Nagacevschi. Acesta i-a cerut judecătoarei Stella Bleșceaga să vină cu explicații, în calitate de martor, pe marginea participării sale la una dintre ședințele Consiliului Suprem de Securitate.

„Avînd în vedere că, din surse neoficiale, se invocă faptul că s-a discutat, la ședința din 26 ianuarie a Consiliului Suprem de Securitate, și despre dosarul privind concesionarea Aeroportului, vom dori mai multe explicații pentru a verifica o eventuală imixtiune a politicului în examinarea acestei cauze”, a punctat Nagacevschi, notează Noi.md cu rferire la ZdG.

Avocatul, susținut de ceilalți apărători, a cerut abținerea judecătoarei Bleșceaga de la instrumentarea cauzei penale respective, însă aceasta a menționat că nu se va abține. Magistrata a negat acuzațiile aduse de avocați, punctînd: „categoric nu a fost discutat acest dosar”.

În consecință, avocații au părăsit sala de judecată. „Aceasta este o formă de protest, pentru că se încalcă orice limită a dreptului la un proces echitabil. Instanța nu ține cont de legislația în vigoare”, a menționat Alexandru Bargan, avocatul inculpatului Alexandru Ciutac.


Ca răspuns, magistrata Bleșceaga a menționat că este prima oară cînd avocații se comportă într-o asemenea manieră.

Examinarea dosarului concesionării Aeroportului Internațional Chișinău a început la 18 mai 2023, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

De atunci pînă la 27 mai curent, au fost planificate 23 de ședințe, dintre care jumătate au fost nelucrative.

1
6
1
4
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?