Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Noi spectacole cinologice în Moldova: premii și zîmbete

14 apr. 12:00   Societate
2277 0

În perioada 5-7 aprilie, la Orhei au avut loc expoziții cinologice noi, de primăvară, cu genericul Golden Spring Cup of Moldova.

Evenimentul a reunit participanți din Ucraina, Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Olanda și Moldova.

În cadrul expoziției a putut fi văzut un cîine din rasa Xoloitzcuintli. Acesta este un cîine gol mexican, foarte elegant, grațios. Ogarul afgan de culoare uimitoare "ciocolată neagră" a cucerit inimile arbitrilor și spectatorilor.

În componența juriului la aceste expoziții au figurat: Stanton Paul Suedia, Vretenicic Miograd și Vretenicic Marco (Muntenegru), Serghei Volynets (Moldova), Ludmila Lavrova (Moldova), Valentina Shemetiuc (Moldova), Olga Dmitrieva (Moldova), Igor Goncearov (Moldova), Vlada Rotaru (Moldova).

Un cuvînt special de recunoștință merită echipa Uniunii Chinologice din Moldova.


Expozițiile cinologice sînt un eveniment important, care nu evaluează doar exteriorul participanților și rasa lor. Acest eveniment are și un caracter educativ.

Atitudinea noastră față de cei pe care i-am domesticit este un test de turnesol al conștiinței umane, loialității și responsabilității. Prezența spectatorilor, în special a copiilor, este întotdeauna plăcută.

Comunicarea este o garanție a unei înțelegeri reciproce.

Expozițiile și-au încheiat lucrările, iar participanții au plecat, luînd cu ei experiența manevrării, a comunicării, a noilor cunoștințe.

Moldova i-a petrecut cu un soare strălucitor, cu grădini înflorite și cu parfum de Codru înverzit. Clopotele Mănăstirii Curchi le-au dat încredere că se vor întîlni din nou. Se vor reîntîlni la expoziția de vară, în iunie, la Chișinău, pe pașnicul pămînt moldovenesc.

5
1
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?